LEEF ENERGIEK & BEWEEG PIJNVRIJ
 . . . 


WERKWIJZE & TARIEFAFSPRAAK MAKEN 

Via het contactformulier kun je een afspraak maken voor een vrijblijvend intakegesprek. Woon je verder weg dan bestaat er ook een mogelijkheid om te beginnen met een kort telefonisch intakegesprek.

Bij de uitnodiging voor het gesprek, die we per e-mail sturen, ontvang je alle informatie en ook een uitgebreid intakeformulier. We vragen je dit, vooraf, zo volledig mogelijk in te vullen en terug te sturen. Dit is belangrijk om goed voorbereid en volledig op de hoogte van de voorgeschiedenis aan de intake te kunnen beginnen. 

VRIJBLIJVEND INTAKEGESPREK

Tijdens de intake, die tussen de 30 en 60 minuten duurt, hebben we oog voor (de oorzaak van) je klachten.  Ons doel is om je, in hele korte tijd, al tijdens de intake te laten ervaren dat je pijnvrij kunt zijn. Samen met jou kijken we realistisch naar de haalbaarheid van een traject en wat we voor je kunnen betekenen. Om de echte oorzaak van het probleem (en je doel) helder te krijgen voeren we, tijdens de intake, ook een aantal fysieke testen uit. Voor en tijdens de behandeling leggen we uit wat -en waarom- we iets doen. We analyseren, mobiliseren, stabiliseren en specialiseren. We gebruiken altijd een combinatie vanuit de reguliere medische therapievormen, de natuurgeneeskunde en leefstijladvies. 

BEHANDELPLAN

Na afloop van de intake zullen we meteen aangeven of we kunnen helpen en zo ja, hoeveel behandelingen ervoor nodig zullen zijn. Meestal betreft het kortdurende trajecten van bijvoorbeeld 2, 5 of 8 behandelingen. Eén en ander is afhankelijk van de aard van de klachten. Je leert tijdens de behandelingen ook meteen op een andere manier te kijken naar je fysieke houding en beweegpatroon. Wat je het beste kunt aan- en toepassen leer je door specifieke oefeningen. Zodat je na de behandelingen manager bent van je eigen lijf en zelf kunt zorgen dat je pijnvrij blijft.  

Een revalidatieproces kan behoorlijk ingewikkeld zijn en zowel lichamelijke als psychische aspecten omvatten. Nadat je, bijvoorbeeld in een revalidatiekliniek, door verschillende specialisten multidisciplinair behandeld bent, ben je 'klaar'. Echter vaak ben je dan nog niet terug op je oude of op je gewenste niveau. Wil je grotere en effectievere stappen zetten in je verdere herstel. Dat kan met inzichten, handvatten en tips die er toe bijdragen dat je sneller herstelt en weer kunt genieten van bewegen en (sportief) bezig zijn. In het geval van een compleet revalidatietraject zullen er meer behandelingen nodig zijn. Meestal duurt een traject dan tussen de 3 en 6 maanden. 


BEHANDELINGEN 

Indien je er, na de geheel vrijblijvende intake, voor kiest om je te laten behandelen ontvang je per mail de uitnodigingen voor de vervolgafspraken. Paul heeft een volle agenda, daarom is schuiven met of verzetten van voorgestelde afspraken veelal niet mogelijk. Behandelingen die reeds staan gepland en minder dan 24 uur van tevoren worden afgezegd worden in rekening gebracht.    


TARIEF per 1-1-2021

Wanneer tijdens het intakegesprek blijkt dat er geen behandeltraject mogelijk is dan is de intake kosteloos. Behandelingen duren 50 minuten en het tarief (van een maatwerktraject) wordt als volgt opgebouwd:

 

Intakegesprek


€ 50

Behandeling

1

€ 95

Behandeling

2

€ 95

Behandeling

3

€ 95

Behandeling

4

€ 95

Behandeling 

5 en verder

€ 85FACTUUR

De behandelingen dienen, per keer, direct contant afgerekend te worden. Wil je graag per bank betalen? Dat kan ook. Je betaalt dan het totaalbedrag van het gehele traject voorafgaand aan de 1e behandeling. 


GEEN VERGOEDING DOOR ZORGVERZEKERAARS

We hebben bewust geen contracten met zorgverzekeraars afgesloten. Daardoor hebben we de vrijheid zelf te kiezen welke combinatie van behandelwijzen en methodes we toepassen. We zijn dus niet gebonden aan standaardprotocollen en aan allerlei bureaucratische verplichtingen. Die tijd besteden we liever aan jou! 


Soms zijn er toch mogelijkheden om (een deel van) het traject vergoed te krijgen: 

  • Verzekeraars bieden soms een aparte vergoeding voor coaching, counseling, psychosociale hulpverlening of alternatieve behandelingen. 
  • De werkgever valt onder een CAO waarin een coach- of opleidingsbudget is opgenomen. Vaak is dit vrij door de werknemer te besteden tot een bedrag van rond de € 500,-. Ook is een werkgever vaak bereid bij te dragen in de kosten van een traject omdat jouw spoedige 'herstel' ook in zijn of haar voordeel is.
  • Ben je zelfstandig ondernemer? Informeer dan even bij de belastingdienst omdat coaching in aanmerking kan komen als aftrekbare kostenpost.
 
 
 
E-mailen
Info
Instagram